Pomeranen zijn kleine hondjes met een schattig uiterlijk en levendige persoonlijkheid. Ze zijn geliefde huisdieren die ook graag veel aandacht en liefde opeisen. Als je een trotse eigenaar bent van een pomeriaan of eraan denkt om een pomeriaan te kopen, dan weet je dat het heel belangrijk is om de verzorging van het hondje serieus te nemen. Hier zijn enkele toegankelijke verzorigingstips om je pomeriaan gezond, gelukkig en stralend te houden.

Vachtverzorging 

Een van de meest opvallende kenmerken aan een pomeriaan is natuurlijk hun vacht. Ze hebben een weelderige en pluizige vacht. Om dit vachtje gezond te houden moet je het regelmatig kammen om de klitten eruit te halen. Het beste is om dit twee tot drie keer per week te doen met borstel of kam. Ook kan je overwegen om eenmaal per maand een bad te geven met hondenshampoo zodat de vacht ook fris en schoon blijft. 

Tandheelkundige zorg 

Dit is iets wat mensen gauw kunnen vergeten maar net zoals bij mensen hebben honden ook tandheelkundige zorg nodig voor de tanden en tandvlees. Om dit bij te kunnen houden is er speciale hondentandpasta en een zachte tandenborstel om de tandplak en tandsteen te verwijderen. Daarnaast kan het ook helpen om je Pomeriaan kauwspeelgoed of tandheelkundige lekkernijen te geven. Dit helpt bij het reinigen van de tanden. 

Voeding en hydratatie 

Om te zorgen dat de vitaliteit en gezondheid van je pomeriaan goed blijft is het belangrijk om een gebalanceerd dieet te hebben. Het beste is om te kiezen voor hoogwaardig hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor kleine rashonden en de voedingsbehoefte van pomeranen. Heb altijd schoon en vers water waar je hondje bij kan om gehydrateerd te blijven. Dit is vooral belangrijk bij warm weer of na lichaamsbeweging.

Lichaamsbeweging en mentale stimulatie

Ondanks dat pomeranen erg klein zijn hebben ze veel energie en ook dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Laat je hondje dagelijks uit, doe speel sessies in de tuin of koop speelgoed om de fysieke en mentale behoefte te vervullen. Op mentaal gebied is dit goed om verveling te voorkomen en de intelligentie te stimuleren. 

Regelmatige gezondheidscontroles 

Naast de verzorging moet er ook gezondheidscontroles uitgevoerd worden bij de dierenarts. Zorg dat je hond up-to-date is met vaccinaties, ontworming en vlooien- en tekenbeten. Ook als er veranderingen in het gedrag, eetlust of uiterlijk zijn van je pomeriaan is het goed om contact op te nemen met de dierenarts. 

Door het volgen van deze tips kan je ervoor zorgen dat jouw pomeriaan een gelukkig en gezond leven leidt. Ben je van plan om een Pomeriaan pup aan te schaffen? Dan ben je al goed voorbereid als je deze tips tot je neemt. Geef ze de liefde en aandacht die ze verdienen en je hebt een heerlijk pluizige vriend erbij!

Door admin